Radioklub OK1KIK & OL4K Contest station
VHF - UHF - SHF - MicroWave
Valid HTML 4.01 Transitional
Valid CSS!
Blog | Detail [2010-03-09_01]
Prodám parohy a vycpaného ptáka...(dle OK1MTZ)
    Tak pod tímto názvem Zdeněk OK1AR v prvním čísle Radioamatéra 2010 bilancuje svojí bohatou a úspěšnou závodní činnost v pásmu 144 MHz, kterou se rozhodl ukončit. Byl v tom mimo jiné i kus nostalgie. Po přečtení jsem si uvědomil, že i já vlastně také uzavírám jednu kapitolu svého, samozřejmě oproti Zdeňkovi né tak úspěšného závodního působení.
    Za posledních čtrnáct dnů se toho v mém životě mnoho událo. Začalo to stylově v sobotu 13.února. Pár minut před půlnocí, při snaze o QSO via SAT mě při nahánění FO 29 přestal točit rotátor. Antény zůstaly zaparkované směr SSZ (směr Roztoky). V té chvíli mě bylo na nic. Znamenalo to rozebrat a sundat ze střechy celou sestavu (viz foto) a to v panelákovém provedení není tak jednoduché, protože během opravy není antény kam dát. A nechat je volně na střeše je koleda o velký průšvih.
    Na neděli 14-tého jsem měl domluvenou schůzku se zbytkem rodiny, kde jsme měli dořešit pozůstalost po mé zemřelé matce. Oproti všem předchozím dohodám a zcela nečekaně vyplynula možnost, vrátit se bydlet zpět do mého rodiště v Roztokách a já toho se vší pravděpodobností využiji.
    Další událostí, která nabrala rychlý spád, je již dříve oznámené zateplení panelového domu, ve kterém dosud bydlím. Někdy od prosince jsem přemlouval členy výboru našeho bytového družstva, aby mě povolili stávající kabely od antén přeložit z fasády do chodby domu. Zde bych musel namontovat kabelové lišty a jedině tak se dostat ze střechy do bytu v desátém patře a nerušit vzhled a tepelnou izolaci nové fasády. To se podařilo a svolení jsem dostal.
    Jaké však bylo moje překvapení, když jsem v pátek 26.2. přijel na večer domů ze zaměstnání a na domě vyrostlo lešení. Během večera jsem se rozhodl. Nebudu prodlužovat trápení a za použití eutanázie vše ukončím.
    Tak se také v sobotu dopoledne stalo. Moje anténní sestava, kterou jsem léta budoval byla během dvou a půl hodiny demontována, kabely uštípány a vše sneseno a spuštěno dolů na zem. Nebylo mě při tom zrovna dobře, ale jsem rád, že to mám za sebou. V tuto dobu už je tam jen bílá hůl a jako svod po fasádě RG 58-ka. Jak to s tím dopadne nechám osudu. Počítám s tím, že to kluci z „UK“ ustřihnou. Jasné je však jedno. V provozních aktivech už na mě z JO70DB na 2 m, sedmdesátce a třiadvacítce nečekejte - nebudu.
    QTH to bylo více než dobré. Antény cca 400 m nad mořem, jedno z nejvyšších míst v Praze. Ze střechy je vidět Ještěd, Buková hora, České středohoří bylo jak na dlani. Škoda mluvit. Na 2m mám potvrzených 28 zemí a 108 velkých čtverců.
    Děkuji všem protistanicím za předešlá spojení z tohoto QTH a budu se těšit na nová, zřejmě z JO70DE. Kdy se tak stane je však hudba budoucnosti. Zatím mě tedy budete slýchávat jen jako operátora OL4K.
    73! Michal, OK1MTZ

 
Anteny
Anteny.
 
Anteny
Anteny.
 
Anteny
Anteny.
 
Anteny
Anteny.
 
Zapsal Michal OK1MTZ
Foto Michal OK1MTZ
Poslední změna: 2014-01-26 22:41:35